Dragi naši sadašnji i budući studenti,


izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da vas u ime čitavog kolektiva pozdravim i da vam zaželim dobrodošlicu na našu i vašu školu.

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo rezultat je rada i energije koju su ulagali osnivači, zaposleni, poslovni prijatelji i studenti tokom trinaest godina rada. Nije uvek bilo lako, ali dobre ideje i zajednički napori učinili su da danas imamo školu na koju smo svi ponosni. Gradili smo kvalitet, koji i dalje jeste osnovna vrednost kojoj težimo i merilo za sve što radimo.

Pokazatelji prepoznatljivog kvaliteta su sigurno i preko 7500 diplomiranih ekonomista kao i više od 2500 master ekonomista koji su na značajnim mestima u različitim institucijama, državnim službama i poslovnim sistemima. Jedan broj naših najboljih studenata ostao je u školi, pa kao saradnici u nastavi, asistenti ili doktori nauka osposobljavaju nove generacije da samostalno rešavaju poslovne probleme i efikasno vode poslovanje u oblasti poslovne ekonomije, preduzetništva, finansija, bankarstva, osiguranja i prava.

Naši studenti su učestvovali na brojnim sportskim takmičenjima i takmičenjima u znanju na kojima su osvajali visoka mesta i značajne nagrade. Posebno smo ponosni na njihov projekat Forum mladih lidera koji uspešno realizuju već treću godinu. U svakom trenutku imaju punu podršku svih zaposlenih u školi.

U nastavnom procesu angažovani su najbolji profesori koji primenom savremenih nastavnih metoda pomažu studentima da lako usvajaju znanja iz različitih oblasti, istovremeno ih čineći aktivnim učesnicima u tom procesu koji razvijaju sposobnost razmišljanja i zaključivanja. Škola povremeno inovira svoje nastavne planove i programe usklađujući ih sa savremenim trendovima i čineći ih tako aktuelnim. Saradnjom sa drugim ustanovama organizuju se i gostujuća predavanja, čime se pomera granica učenja jer su studenti u prilici da upoznaju primere iz prakse.

Škola izdaje udžbenike koje poklanja svojim studentima na svakoj godini, za svaki studijski program. U cilju izgradnje kvaliteta, škola izdaje i monografije i naučne časopise u kojima naši profesori, ali i kolege sa drugih visokoškolskih ustanova, objavljuju svoje naučne radove. Apliciranje i učestvovanje u načunim projektima omogućava našim profesorima da proučavaju veoma važne društvene probleme i da kreiraju nova saznanja o njima.

Posebno smo ponosni na naučnu konferenciju EEE koja je tokom poslednjih deset godina okupila izuzetno veliki broj eminentnih naučnih radnika iz različitih oblasti i različitih zemalja.

Sadašnjim studentima želim svu sreću i uspeh tokom studija, a buduće studente pozivam da nas posete, da budu naši dragi gosti, a mi smo uvek dobri domaćini koji će vas lepo dočekati i odgovoriti na sva vaša pitanja.


Prof. dr Gordana Đorđević