Ponosni smo na činjenicu da je Visoka škola PEP ponudila neposrednu i sveobuhvatnu pomoć mladima u razvoju svoje karijere pre nego što je ista i započela. Od svog nastanka, PEP tesno sarađuje sa srpskim državnim i drugim institucijama u unapređenju i usavršavanju veština i znanja vezanih za prevashodno ekonomske, finansijske i preduzetničke, ali i druge discipline. Organizovanjem brojnih projekata u Beogradu i drugim mestima, najstručniji saradnici i partneri naše Škole pokazali su solidarnost sa mladim građanima Srbije.

Predstavljanjem naših uspešnih i ambicioznih projekata želeli smo da pokažemo na koji su način društveno odgovorna politika PEP-a i nesebičnost naših i povezanih ekspertskih kadrova pomogli da se poboljša razvoj karijere budućih akademskih građana Srbije.

Osim toga, pokušali smo da ilustrujemo još jedan aspekt naših odnosa: PEP godinama raste zajedno sa novim generacijama, razvijajući blisko prijateljstvo i buduće lidere ove zemlje. Nadamo se da će, čitanjem ovih projekata, doći do izražaja to prijateljstvo kao i udruženi napori na ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je moderna i uspešna Srbija.Počnite na vreme

Mladi preduzetnik

U okviru saradnje sa srednjim školama Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, kao visokoškolska ustanova koja posebna akcenat stavlja na razvoj preduzetničkih sposobnosti i veština vođenja biznisa u realnim uslovima kod mladih, VŠPEP razvila je posebna program omladinskog preduzetništva pod nazivom „Mladi preduzetnik“. Ovim projektom VŠPEP, zajedno sa partnerima iz sveta preduzetništva i biznisa, nastoji da omladini približi oblast preduzetništva i biznisa.

Nauči preduzetništvo

Napred

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS), pokrenula je projekat omladinskog produzetništva pod nazivom NACIONALNO PREDUZETNIČO TAKMIČENjE SREDNjOŠKOLACA SRBIJE – „NaPred“ pod sloganom „Nauči preduzetništvo“. Projekat je počeo sa realizacijom u drugoj polovini 2017. godine u 36 srednjih škola iz 15 JLS (gradova i opština) Republike Srbije. Cilj projekta je afirmacija preduzetništva i obrazovanja za preduzetničke veštine.

Plus za karijeru

Forum mladih lidera

Za samo nekoliko meseci od generisanja ideje, Studentski parlament Škole je samostalno uspeo da organizuje prvi „Forum mladi lidera“ 18. marta 2017. godine, u kome je učešće uzelo oko 150 učesnika, 5 predavača i 9 sponzora i partnera, a  nakon kojeg su prisutni snažno podržali ideju za njegovim nastavkom. Marta naredne, 2018. godine organizovan je drugi po redu  „Forum mladih lidera“ u kome je učešće uzelo 200 učesnika, 5 predavača i 12 kompanija koje su pružile podršku ovom ambicioznom projektu.