PEP ugostio kolege iz Hrvatske u okviru programa ERAZMUS+

Naslovna najnovije

Delegacija iz Hrvatske sa Veleučilišta iz Požege, u sastavu višeg naučnog saradnika dr Mirjane Radman-Funarić i kolege Zvonka Pandžića, posetila je Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu, u periodu od 12. do 16. oktobra 2020. godine, a u vezi sa ERAZMUS+ programom studentske mobilnosti.

Poseta delegacije Veleučilišta organizovana je sa ciljem uspostavljanja čvršćih interinstitucionalnih odnosa i unapređenja dalje saradnje između dve partnerske ustanove. Tokom petodnevne posete na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, delegacija iz Hrvatske prisustvovala je sastancima sa prof. dr Dušanom Cogoljevićem, vlasnikom i osnivačem Škole, prof. dr Gordanom Đorđević, direktorom Škole i prof. dr Majom Cogoljević, direktorom za nastavu, kao i sastanku sa predstavnicima Centra za međunarodnu saradnju prof. dr Aleksandrom Tošović-Stevanović, direktorom Centra, prof. dr Vladimirom Ristanovićem, koordinatorom Centra, prof. dr Zoranom Nikitović, koordinatorom za mobilnost i prof. dr Slađanom Vujičić, koordinatorom za projekte.

Na sastancima su predstavljene strategije i planovi razvoja službi obe institucije, i podvučene perspektive daljeg razvoja i unapređenja razmene studenata, gostujućih predavanja profesora i međunarodnih strateških projekata. Naši profesori upoznali su se ovom prilikom sa uslovima studiranja na Veleučilištu iz Požege u Hrvatskoj, kao i sa organizacijom rada i pomoći koju ova institucija pruža studentima u cilju unapređenja nastave i sticanja praktičnih znanja.

null


Takođe, održan je sastanak sa direktorom IT službe Nikolom Cogoljevićem na kome je kolega Zvonko Pandžić imao prilike da dobije sve relevantne informacije o primeni IT sistema za potrebe efikasnog organizovanja studentske službe i primene IT u nastavi.

Tokom posete, studentima Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu održano je gostujuće predavanja profesora dr Mirjane Radman-Funarić na temu Socijalni kapital. Nakon predavanja organizovan je još jedan sastanak na kome je bilo reči o planovima razvoja međunarodne saradnje i unapređenja nastavnog procesa na obe institucije.