Učešće studenata PEP-a na Međunarodnoj školi za upravljanje ljudskim resursima

Naslovna najnovije

Međunarodna škola za upravljanje ljudskim resursima (IHRM school 2022) u organizaciji Fakulteta za ekonomiju I poslovnu administraciju Zapadnog univerziteta u Temišvaru održana je online u period od 28.11. do 02.12. Opšta tema projekta bila je Zapošljavanje I upravljanje talentima u digitalnoj eri- nejbolje prakse, dok je posebna tema- Kretanje kroz stilove rada digitalne ere. U programu škole učestvovali su profesori iz Velike Britanije, Švajcarske, Crne Gore, Sjedinjenih Američkih Država, Malezije, Austrije, Grčke, Srbije, Moldavije, Rumunije I stručnjaci iz multinacionalnih kompanija. 

Međunarodna škola za upravljanje ljudskim resursima (IHRM school 2022) osmišljena je prvenstveno da studentima Fakulteta za ekonomiju I poslovnu administraciju Zapadnog univerziteta u Temišvaru pruži multikulturalno iskustvo kroz rad sa studentima I profesorima širom sveta koji su prihvatili učešće u ovom programu.  U tom smislu važan deo programa škole odnosio se upravo na timski rad rumunskih I stranih studenata koji su trebali da identifikuju rešenja za realne situacije u oblasti upravljanja ljudskim resursima koja bi mogla pomoći kompanijama koje su partneri u ovom projektu. Treneri i mentori iz celog sveta pomagali su im da što bolje odrade dobijene zadatke. U ovom delu programa ispred naše škole učestvovali su studenti prve godine Rastko Čukanović I Petar Lazarević I student master studija Pavle Ostojić. Naši student su pokazali izuzetan stepen znanja, stručnosti i kreativnosti prilikom izrade i prezentacije svojih zadataka u okviru tima Blue Projects Team, kao i veliku želju za sticanjem novih znanja i saradnje u timskom radu sa kolegama iz različitih delova sveta.

null

Ispred Visoke škole za poslovnu ekonomiju I preduzetništvo podršku radu IHRM school 2022 kroz različite aspekte dali su profesori: prof. dr Vladan Cogoljević (organizacija), prof. dr Aleksandra Tošović Stevanović (trener/ coach), prof. dr Zorana Nikitović (trener/ coach), prof. dr Gordana Gavrić (predavač) i prof. dr Slađanja Vujičić (mentor). 

Visoka škola za poslovnu ekonomiju I preduzetništvo biće izdavač e-knjige sa stručnim radovima I najvažnijim rezultatima i aktivnostima ovog projekta. Editor ovog izdanja biće prof. dr Maja Cogoljević.

Saradnja na ovom projektu Zapadnog univerziteta u Temišvaru nastala je kao posledica saradnje na projektima u okviru Erasmus+ projekata mobilnosti.