Velika zlatna medalja za PEP na Novosadskom sajmu

Naslovna najnovije

Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, održan 19. put na Novosadskom sajmu. Tradicionalno su se predstavile sve obrazovne institucije, od predškolskih do visokoškolskih institucija. Ove godine su učešće uzele institucije iz Srbije i regiona, te su pored domaćih institucija, učestvovale institucije iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Novosadski sajam je prošle godine obeležio čitav vek postojanja.

Prvog dana Sajma obrazovanja uručena su priznanja za kvalitet vaspitno-obrazovnih ustanova. Veliki šampionski pehar i zvanje šampiona 19. međunarodnog sajma „Putokazi“ pripalo je Univerzitetu „Privredna akademija“ iz Novog Sada.

null

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo osvojila je veliku zlatnu medalju, uz maksimalan broj bodova za kvalitet. Nagradu je u ime škole primio direktor marketinga, doc. dr Vladan Cogoljević. Priznanje Visokoj školi PEP pokazuju posvećenost unapređenju kvaliteta rada institucije, kao i potvrdu konstantnog poboljšanja svih procesa u organizaciji škole.

„Putokazi“ okupljaju institucije koje predstavljaju više od 500 obrazovnih profila i daju sveobuhvatnu ponudu srednjeg i visokog obrazovanja u našoj zemlji. Na otvaranju Sajma obratili su se ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić Dejanović, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

null

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je će se na Novosadskom sajmu slaviti obrazovanje i znanje.

„Putokazi u životu dece su izuzetno značajni – kako one koja imaju predškolski nivo obrazovanja, tako i osnovaca, srednjoškolaca i fakultetski obrazovanih mladih ljudi. Obrazovanje je jedan od ciljeva života roditelja, nastavnika i obrazovnog sistema naše zemlje. Imala sam prilike da na univerzitetskom i drugim štandovima vidim izvanredne poruke o tome koliko fakulteti imaju inovativnog u svom radu i činjenicu da na maternjem jeziku nacionalnih manjina u Vojvodini postoji velika ponuda. Obrazovanje je preduslov za bolju budućnost“, izjavila je ministarka prosvete.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš istakao je da je Sajam obrazovanja jedna velika izložba ideja i mogućnosti, kao i prilika da učenici osnovnih i srednjih škola steknu širu perspektivu u pogledu izbora obrazovne životne staze, te otuda i njegov naziv – Putokazi.

Na otvaranju se obratio i direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić, koji je istakao da su ove sajamske manifestacije sinergija kulture, umetnosti, obrazovanja i novih tehnologija.

Sajam obrazovanja je otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić navodeći da je to važna smotra mladosti, poleta i snage.

„Kako je odluka o nastavku školovanja jedna od najznačajnijih u životu svakog mladog čoveka, Grad je omogućio učešće svih srednjih škola sa teritorije Novog Sada na Sajmu kako bi se učenici završnih razreda osnovnih škola upoznali sa obrazovnim profilima u ponudi“, kazao je Đurić.