Saradnja PEP i Nacionalnog Univerziteta Užgorod

Naslovna najnovije

Profesori Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo realizovali mobilnost nastavnika u Ukrajini u okviru zajedničkog Erazmus+ projekta KA107.

U periodu od 30. avgusta do 03. septembra 2021. godine na Nacionalnom Univerzitetu u Užgorodu, Ukrajina, profesori su realizovali jednu od projektnih aktivnosti sa partnerskom institucijom na zajedničkom projektu, kojim koordinira PEP. Predstavnici Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, tokom petodnevno planirane projektne aktivnosti, bili su dr Vladimir Ristanović, prof. dr Slađana Vujičić i prof. dr Gordana Gavrić. 

null

Predstavnici naše škole bili su gosti Ekonomskog fakulteta Nacionalnog Univerziteta u Užgorodu, koga su predstavljali dekan prof. dr Vitalij Seržanov, i prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr Volodymyr Andryshyn. Učesnici su prisustvovali predavanjima koja su bila posvećena aktuelnim temama Erazmus+ programa, nastavne mobilnosti, i imali su priliku da detaljnije razgovaraju o sprovedenim i planiranim projektnim aktivnostima, kao i razmatraju širenje partnerstva kroz buduće projekte (КА2).

null

Tokom boravka, predstavnike naše škole ugostio je i rektor Nacionalnog Univerziteta Užgorod, prof. dr Volodymyr Smolanka, zajedno sa kolegama Politehničke škole u Požegi, Hrvatska. Sastanku su još prisustvovali i prorektor za naučni i pedagoški rad, prof. dr Miroslava Lendel, načelnica odeljenja za međunarodne odnose Užhorodskog nacionalnog univerziteta, prof. dr Oksana Svezhentseva, I dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Vitali Seržhanov. Na sastanku je bilo govora o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i budućim planovima saradnje između prisutnih visokoškolskih ustanova iz različitih država. U istom sastavu, ugošćeni su kod gradonačelnika Užgoroda, Bohdana Andriyiva, i načelnika odeljenja Euroregionalne saradnje, Oleksandera Bilaka. Vođeni su razgovori o potencijalnoj saradnji gradova iz kojih dolazimo i Užgoroda. 

Predstavnici škole gostovali su i u prostorijama Odseka za međunarodnu saradnju i Erazmus kancelarije Univerziteta, gde su detaljno razgovarali o implementaciji zajedničkog projekta, alatima mobilnosti, aktivnostima učesnika mobilnosti, projektnoj dokumentaciji i koordinaciji projektnih timova obe institucije.

null

Ovom posetom predstavnici Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo još jednom su potvrdili zalaganje PEP-a u domenima strategije internacionalizacije, daljeg unapređenja visokog obrazovanja u skladu sa evropskim vrednostima, i među-institucionalne saradnje sa visokoškolskim institucijama u inostranstvu.