Kompanija Minth daje šansu studentima VŠ PEP

Naslovna najnovije

Delegacija Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) posetila je pogon Grupacije Minth u Loznici gde je sa menadžmenom ove kompanije, menadžerom Shawn Xu i specijalistom HR Dobrijom Šakić, razgovarano o mogućnosti zapošljavanja naših diplomaca u ovoj kineskoj kompaniji. Sastanak je organizovan na inicijativu kineskih partnera. Ispred PEP sastanku je prisustvovao pomoćnik direktora Vladan Cogoljević i menadžer centra u Loznici Vladimir Marković.

Minth je velika kineska gupaciji koja proizvodi plastične komponente za automobile, lajsne, kućišta za baterije, elektroniku i aluminijumske delove. Njihova prva fabrika osnovana je 1992. godine u gradu Ningbo u Kini, a danas Grupacija Minth posluje na svim kontinentima i isporučuje svoje proizvode za 60 brendova automobila, među kojima su i najači evropski proizvođači poput Volkswagena, Mercedesa, BMW i Škode, kao i američkog Forda. Grupacija Minth je prisutna u Srbiji od 2019. godine kade je započeta proizvodnja u njihovoj fabrici u Loznici gde u 6 pogona zapošljavaju 800 radnika, a u pripremi je i izgradnja pogona u Šapcu.

U Lozici se nalazi visokoškolska jedinica Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo čime je stvoren prostor za saradnju na polju zapošljavanja naših stručnih kadrova u ovoj kompaniji. Grupacija Minth prepoznala je kvalitet kadrova koje školuje VŠ PEP i pokazala interesovanje da zapošljava naše diplomce na upražnjenim radnim mestima. Nekoliko naših studenata već radi u kompaniji Minth, zahvaljujući programu Vlade Srbije moja prva plata, sa mogućnošću produžetka ugovora nakon isteka ovog programa.

Na sastanku je dogovoren program stručne prakse za naše studente u kineskoj kompaniji na pozicijama knjigovođa, specijalista za nabavku, HR asistent, planer proizvodnje, planer materijala, specijalista za odnose sa klijentima.