Završen letnji debatni kamp

Naslovna najnovije

Preko 100 debatera iz 10 zemalja učestvovalo je na upravo završenom Internacionalnom debatnom kampu „Serbian Summer Debating Camp 2017“. Kamp je održan u periodu od 14. do 19. jula 2017. godine u Nišu, a Debatnom klubu Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) pomogli su u organizaciji Ekonomska škola iz Niša i Akademska debatna mreža „Otvorena komunikacija“, a u obliku sponzora  Kompanija Knjaz Miloš A.D. 

Na kampu su učešće uzeli studenti iz Rusije, Velike Britanije, Holandije, Nemačke, Austrije, Poljske, Bugarske, Hrvatske, Turske, Tunisa i Srbije. 

Tokom trajanja kampa polaznici su imali priliku da slušaju predavanja, a zatim i debatuju na teme koje se tiču ekonomije, ljudskih prava, međunarodnih odnosa i slično. Treneri i predavači su bili ljudi koji poseduju internacionalno iskustvo u datim oblastima. Neki od njih su Duncan Crowe iz Edinburga, Melda Eren iz Minhena, Melanie Sindelar iz Beča, Miloš Marjanović i Jovan Petronijević iz Beograda. 

Pobednici takmičarskog dela su Miloš Marjanović i Marta Vasić, za najboljeg govornika proglašen je Ivan Velentey iz Moskve, dok je za najboljeg debatera početnika proglašen Đurađ Bogunović, učenik srednje Ekonomske škole iz Niša.

Predavanja i debate održane su u prostorijama Ekonomske škole iz Niša. Aktivno učešće u organizaciji kampa uzeli učenici Ekonomske škole.