Saradnja sa Fakultetom za menadžment i pravo iz Ljubljane

Activities

Na temelju zaključenog ugovora u sklopu prestižnog Erazmus plus programa, dr Mihajlo Rabrenović, naš redovni profesor, boravio je od 5. do 10. juna u Ljubljani, na Fakultetu za menadžment i pravo. Ovaj fakultet je “moderna institucija koja nudi preduzetnicima obrazovanje, povezano sa sadržajem i veštinama, na kojima će se zasnivati industrija budućnosti, a prednost studija na ovoj obrazovnoj ustanovi je međugeneracijski prenos znanja i individualni pristup”.

null

Tom prilikom prof. Rabrenović održao je seriju predavanja, pod nazivom: “Istraživanje efikasnosti u javnom sektoru” (Research of efficiency in the public sector), sa fokusom na 4 oblasti: analiza politike, strategijsko planiranje, budžetiranje i pružanje javnih usluga, u cilju razmene znanja i najboljih praksi u domenu upravljanja javnim sektorom u ovom delu Evrope, a posebno u Srbiji i Sloveniji.

Poseta je bila i prilika za razgovore o daljem razvoju strateške saradnje i mogućnostima jačanja institucionalnog partnerstva, kao i o budućoj razmeni studenata dve obrazovne ustanove.

Erazmus+ je jedan “od najvećih programa Evropske unije koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period koji će trajati do 2027. godine. Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je veći nego ikada i iznosi 26 milijardi evra.”