Profesor Sajmon Stokli sa Kembridža održao predavanje: Uvek treba imati plan B

Naslovna najnovije

Sajmon Stokli je profesor na predmetu Preduzetništvo na prestižnom Kembridž Univerzitetu (Judge Business School). Pre dolaska na Kembridž, Sajmon je proveo 10 godina na Imperial College Business School na poslovima direktora MBA programa. Njegova predavanja na predmetu Preduzetništvo rangirana su kao treća u svetu, prema istraživanju koje je sproveo „Fajnenšel tajms“ (Financial Times). Profesor Stokli je, takođe, zamenik direktora Accelerate Cambridge i direktor je MoTI programa.

Sajmon Stokli je ohrabrivao prisutne studente da se oprobaju kao preduzetnici i objasnio da strah od nesupeha ne bi trebao da bude prepreka. On je objasnio da gotovo nijedan biznis plan ne uspe u prvom pokušaju, ali da ih to ne sme plašiti,  i da zato uvek treba imati plan "B".

On je rekao da nakon istraživanja koje se uglavnom vrši u kancelariji, često putem interneta, preduzetnici moraju izaći iz kancelarije i razgovarati sa potencijalnim klijentima kako bi proverili da li je njihova ideja zaista toliko dobra. Pre nego što započnu posao da moraju biti sigurni da postoji potreba za njihovom uslugom ili prozvodom kao i da izvorna ideja često mora da se menja i prilagođava da bi zaista bila profitabilna.

Govoreći o novim trendovima u preduzetništvu, Sajmom Stokli je objasnio da su poslednjih godina pojedine kompanije uvećale svoju vrednost dvadesetostruko samo na osnovu promene načina rada ili uvođenja novih tehnologija. Navodeći primere on je rekao da najveće kompanije za transport u svetu ne poseduju ni jedno vozilo.

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo ugostila je mnoge predavače sa najboljih svetskih univerziteta i fakulteta. Ova praksa omogućava našim studentima da stiču znanja iz oblasti ekonomije i preuzetništva od najboljih svetskih stručnjaka.

Foto galeriju možete pogledati ovde.