Pjevac: Želimo da projekat Mladi preduzetnik postane praksa u Sremskoj Mitrovici

Naslovna najnovije

Projekat Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo “Mladi preduzetnik” naišao je na sjajan prijem kod predstavnika lokalne samouprave, a među prvima su reagovali u Sremskoj Mitrovici. Mirjana Pjevac, v. d. načelnika za obrazovanje u ovom gradu, objasnila nam je zašto su nam se odmah priključili.

- Projekat “Mladi preduzetnik” je veoma zanimljiv i inovativan način prezentovanja visokog obrazovanja i vaše škole. Gradska uprava za obrazovanje u Sremskoj Mitrovici je zadužena za animiranje učenika i profesora srednjih škola, organizovanje prostora i opreme za prezentaciju projekta “Mladi preduzetnik”, realizaciju radionica i pomoć oko organizacije gradskog takmičenja učenika, kao i medijska podrška.

Srednjoškolci u Sremu su zainteresovani za učešće u našem takmičenju, jer najbolji dobijaju besplatno školovanje na VŠPEP.

- Predmetni nastavnici u dve srednje škole su podsticali učenike da se uključe u timove, koji će na takmičenju predstavljati kako svoju školu, tako i svoj grad. Broj prijavljenih i uključenih učenika (oko 30) pokazatelj nam je da je zainteresovanost dobra. Obećan vaučer je nimalo zanemarljiv motiv. Očekivanja imaju učenici koji su se prijavili na takmičenje a koji su potencijalni studenti fakulteta, a što se nas tiče, da ovo postane praksa.

Gopođa Pjevac ističe ulaganje u mlade na duže staze.

- Edukacija mladih, potencijalnih preduzetnika je jedan od ključnih prioriteta naše lokalne samouprave i svakako da je saradnja visokoškolskih ustanova poželjna i dobrodošla. Cilj nam je da se oni po završetku školovanja vrate i razviju biznis upravo u svom gradu.