PEP razvija preduzetnički duh kod srednjoškolaca

Naslovna najnovije

Takmičenje "Mladi preduzetnik" pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica okupilo je sedam ekipa iz dve škole sa teritorije Mitrovice, Ekonomske škole i Prehrambeno šumarske i hemijske. Samo neke od njihovih ideja koje su danas izložili su biznis planovi, a onaj koji su pripremili učenici ekonomske škole odnosio se između ostalog na proizvodnju i distribuciju prirodne kozmetike. Tim je rešio da napravi baš taj projekat jer kažu, još uvek se nisu sreli u gradu sa takvom vrstom proizvodnje.

Cilj ovakvog načina da se mladi zainteresuju da kreiraju svoju budućnost koja ide u korist njima samima, ali i čitavom društvu. Ideja je da se ispolji njihova kreativnost od koje će jednoga dana moći da profitiraju.

Prethodno su se školarci pripremali za ovo takmičenje, ali uz pomoć njihovih mentora. Žiri koji je ocenjivao projekte je stručan, a sastoji se od predstavnika škola učesnika, kao i mitrovačkih preduzeća. Tri ekipe Ekonomske škole "9.maj" su zauzela prva tri mesta na takmičenju. 

Pobednike očekuju i vredne nagrade, odnosno vaučeri u visini od pet stotina evra koje će moći da iskoriste u svrhu plaćanja školarine.

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo širom Srbije organizuje projekte kojima je cilj da pospešuju preduzetničke ideje kod mladih učenika i studenata.