Održan internacionalni debatni turnir - PEP IV 2017

Naslovna najnovije

U periodu  od 7. do 9. aprila 2017. godine  održan je peti po redu internacionalni turnir Debatnog kluba Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo „PEP IV 2017“. 

Turnir je ugostio preko 100 debatera iz 15 zemalja, a pobedu su odneli predstavnici Bečkog univerziteta Miri Muntean i Mark Etzel, dok je za najboljeg govornika proglašen Đorđe Jovićević alumnista Fakulteta političkih nauka iz Beograda.

Tokom dva dana debateri iz svih krajeva sveta imali su priliku da razmene mišljenja o različitim bitnim pitanjima poput ekonomske politike Republike Srbije, borbi protiv narko kartela u Meksiku, nezavisnosti Republike Srpske i slično. Učešće su uzeli studenti iz Austrije, Amerike, Rusije, Engleske, Izraela, Nemačke, Švajcarske, Kazahstana, Belorusije, Grčke, Hrvatske, Madjarske, Rumunije, Bugarske i Srbije.

U polufinale plasirali su se tri tima iz Beča, dva tima iz Beograda, jedan tim iz Sent Gallena,  jedan tim iz Amerike i jedan tim iz Madjarske. U finalu su se našla dva tima iz Beča, jedan tim iz Madjarske i jedan tim iz Sent Gallena. Pobedu u finalu odneli su studenti Bečkog Univerziteta Miri Muntean i Mark Etzel, dok je za najboljeg govornika turnira proglašen Đorđe Jovićević. U početničkoj kategoriji pobedu su odneli studenti Američkog Koledža iz Atine.

Ovaj turnir obeležio je 5 godina od osnivanja debatnog kluba Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Debatni klub je deo akademske debatne mreže Otvorena komunikacija koja se bavi širenjem kulture dijaloga i kritičkog razmišljanja od 1997. godine. 

U našoj galeriji možete pogledati slike prvog i drugog dana ovog turnira.