Milan Todić o takmičenju Mladi preduzetnik

Zanimljivosti

Nakon uspešno održanog takmičenja u Sremskoj Mitrovici sada se projekat Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo seli i u druge gradove u Srbiji. Naravno, nismo mogli da zaobiđemo Beograd. A kako je Voždovac odlučio da podrži naš projekat "Mladi preduzetnik" govorio nam je Milan Todić, član veća ove beogradske opštine.

- Projekat smo podržali jer gradska opština Voždovac vodi odgovornu politiku prema mladima i podržava aktivnosti, koje imaju za cilj osnaživanje i edukaciju mladih u svim društvenim sferama. A u ovom projektu smo prepoznali odličan način da se ideja preduzetništva približi srednjoškolcima. Osim toga, u skladu je sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju Decenije preduzetništva.

Na koji način voždovačka Opština učestvuje u projektu?

- Klub privrednika opštine Voždovac koordinira i povezuje uspešne privrednike sa učesnicima projekta. Na taj način obezbeđujemo kvalitetnu i efikasnu edukaciju. Za realizaciju projekta ustupili smo tehničku podršku i raspoložive kapacitete.

Kako ćete privući i animirati srednjoškolce da se uključe u naš program i da li su oni zainteresovani za ovaj vid edukacije?

- Voždovački srednjoškolci, kao i svi mladi ljudi, imaju ideju, imaju viziju i, što je najvažnije, imaju neiscrpnu energiju tako da ih nije potrebno posebno animirati. Ipak, održali smo sastanak sa direktorima srednjih škola, uputili smo pozive đacima i pripremili nagrade za najbolja rešenja koja budu ponudili u okviru takmičenja, koje će biti organizovano tokom projekta "Mladi preduzetnik".

Šta očekujete od saradnje sa našim fakultetom (VŠPEP) i od ovog projekta?

- Očekujem da se saradnja nastavi i da „Mladi preduzetnik“ ne bude prvi i jedini program na kojem sarađujemo, jer je ovo samo jedan vid ulaganja u mlade ljude, u budućnost Voždovca, Beograda i Srbije. Adekvatnom edukacijom i kvalitetnim primerima zajedno ćemo ohrabriti ljude da razvijaju posao u svom kraju. „Mladi preduzetnik“ naučiće srednjoškolce kako da ideju koju imaju, razrade i pretvore u uspešan i održiv posao - poručio je Milan Todić.