Internacionalni debatni kamp „Serbian Summer Debate Camp 2017“

Naslovna najnovije

Internacionalni debatni kamp „Serbian Summer Debating Camp 2017“ ugostiće više od 100 debatera iz preko 10 zemalja. Kamp će biti održan u periodu od 14. do 19. jula 2017. godine u Nišu, u organizaciji Debatnog kluba Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo PEP, Ekonomske škole iz Niša, a uz podršku Akademske debatne mreže „Otvorena komunikacija“ i Kompanije Knjaz Miloš A.D. 

Na kampu su potvrdili učešće studenti iz više od 10 zemalja, među kojima su i studenti Univerziteta iz Moskve, Minhena, Beča, Varšave, Splita, Sofije, Beograda i drugih. 

Tokom trajanja kampa polaznici će imati priliku da slušaju predavanja, a zatim i debatuju na teme koje se tiču ekonomije, ljudskih prava, međunarodnih odnosa i slično. Treneri i predavači će biti ljudi koji poseduju internacionalno iskustvo u datim oblastima. Neki od njih su Duncan Crowe iz Edinburga, Melda Eren iz Minhena, Helena Ivanov sa Univerziteta Oksford, Miloš Marjanović i Jovan Petronijević iz Beograda. 

Predavanja i debate biće održane u prostorijama Ekonomske škole iz Niša. Aktivno učešće u organizaciji kampa uzeće i učenici Ekonomske škole. Svi zainteresovani studenti i srednjoškolci imaće priliku da prate predavanja i debate.