Finalno takmičenje za najboljeg mladog preduzetnika

Naslovna najnovije

U petak, 21. aprila u maloj sali Doma omladine (ul. Makedonska 22, Beograd) od 11h, u okviru projekta “Mladi preduzetnik” , održaće se finalno republičko takmičenje učenika srednjih škola Srbije u izradi biznis planova i veštinama njihovog prezentovanja.

Projekat je pokrenula Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠ PEP) pre nešto manje od četiri meseca, a tokom tog perioda uspostavljena je saradnja sa 10 lokalnih samouprava u Srbiji (Sremska Mitrovica, Šid, Smederevo, Voždovac, Vračar, Niš, Jagodina, Paraćin, Kruševac i Vranje) i više od 35 srednjih škola. Takođe, više od 2000 srednjoškolaca je prisustvovalo radionicama “Izrada biznis plana” i “Veština prezentovanja”, dok je preko 500 njih aktivno učestvovalo u gradskim/opštinskim takmičenjima koja su organizovana u okviru projekta.

Na finalnom takmičenju, učestvovaće 9 učeničkih timova, pobednika u navedenim gradovima i opštinama, koji će prezentovati svoje poslovne projekte. Njih će ocenjivati žiri sastavljen od renomiranih privrednika i javnih ličnosti iz biznisa, bankarstva i nevladinog sektora.

Listu pokrovitelja projekta „Mladi preduzetnik“ čine subjekti iz najšire društvene i poslovne zajednice, projekat su podržali: Biomelem, nevladina organizacija „Moj heroj“, Agencija za osiguranje depozita RS, Komisija hartija od vrednosti RS, Samex Group Beograd,  Evropski pokret u Srbiji (EPUS), Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ), MK Group, Medela, Halifaxconsulting, JP „Urbanizam“ iz Sremske Mitrovice, Trezor grada Sremska Mitrovica, kompanija „Mitros“, JP „Srem Gas“, Unija poslodavaca Sremske Mitrovice, „PKC Group“, „Metech“ Smederevo, „Kaizen textile“ Smederevo, mlekara „JTL Zlatiborac“, „Fruvita“, Banca Intesa, Credit Agricolo Bank,  konsultantska agencija „NI SOFT BILANS“, „Eyfel parfemi“ Niš, Galerija „Sava Šumanović“ Šid, „Turistička organizacija Šid“, „Super Vero“, kompanija „Avanturija“ (hotel Rtanj na Kopaoniku), Step silver Trade, Viva Travel, kompanija „Dijamant“.

Najbolje učeničke timove očekuju mnogobrojne vredne nagrade koje su obezbedili prijatelji i sponzori projekta: proizvodi spomenutih kompanija pokrovitelja, turistička putovanja kao i stipendije za studiranje na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠ PEP).