Debateri VŠ PEP na Evropskom prvenstvu u debati

Naslovna najnovije

U periodu od 14. do 20. avgusta 2017. godine održalo se Evropsko prvenstvo u debati (European Universities Debating Championships-EUDC) u Talinu u Estoniji. 

Ovogodišnje takmičenje je okupilo 800 mladih ljudi u 210 timova iz preko 40 zemalja širom sveta.

Naši debateri nažalost nisu uspeli da ponove uspehe od prošle godine, gde su na Evropskom prvenstvu u Varšavi osvojili prvo mesto u konkurenciji od 230 timova, u finalu su pobedili timove sa Oksforda kao i tim sa Univerziteta u Dablinu. 

Međutim, ove godine debateri VŠ PEP nisu uspeli da se plasiraju u finale a pobedu i titulu šampiona Evrope osvojio je tim sa Univerziteta iz Glazgova.

Pored pobedničkog tima plasman na ovogodišnjem finalu obezbedili su studenti sa Beogradskog univerziteta, sa Pravnog i Fizičkog fakulteta.

Srpski debateri beleže velike uspehe na velikim međunarodnim takmičenjima,  a svi su članovi debatne mreže Otvorena komunikacija.

Otvorena komunikacija je akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga. Osnovana je 1997. godine od strane studenata i profesora Univerziteta u Beogradu po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara. 

Od svog osnivanja do danas, Otvorena komunikacija sprovodi osnovni debatni program kroz rad debatnih klubova, a trenutno se održava na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo,  Pravnom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu organizacionih nauka i Univerzitetu Singidunum.