Studenti PEP – Suvereni vladar studentskog futsala u 2015.

Naslovna najnovije

Studentski sportski portal Sportindeks.rs objavio je tekst o uspehu studenata VŠ PEP u Prvoj studentskoj futsal ligi. Tekst prenosimo u celosti: 

Ono što je Arsen Venger  učinio sa Arsenalom 2004. i Vladimir Vermezović sa Partizanom 2005. godine, ekipa Visoke škole za PEP je u 2015. uspela u dva navrata – da osvoji ligu bez poraza! Razvojni put su započeli u Drugoj studentskoj futsal ligi, a trofej namenjen najboljem timu Prve lige osvojen je krajem godine.

Proteklu sezone Prve studentske futsal lige na dominantan način je osvojila Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Oni su u šest mečeva ostali neporaženi uz samo jedan remi i gol razliku +16 (25:9). Put do trofeja vodio ih je kroz grupu B, gde su im protivnici bili FON, TMF, KPA, Ekonomski i Saobraćajni fakultet. Jedini meč u kom nisu slavili bio je protiv kasnijeg rivala u finalu, Fakulteta organizacionih nauka. Taj susret je završen golom FON-a u poslednjoj sekundi za konačnih 3:3, ali je do kraja grupne faze PEP ostao prvoplasiran zbog bolje gol-razlike.

U polufinalu ih je čekao branilac trofeja, Pravni fakultet. Utakmica je u SC „Šumice“ privukla mnogo publike, a Visoka škola je ubedljivom pobedom od 6:1 nagovestila da je apsolutni favorit za naslov prvaka. Na istom mestu je 28. decembra odigrano finale. Fakultet organizacionih nauka je u tom meču pružio jak otpor, ali ipak nije uspeo da zaustavi niz PEP-a koji je do titule došao pobedom od 3:1.

Dokaz da uspeh ne dolazi preko noći naći ćemo ukoliko se prisetimo prošle sezone Druge studentske futsal lige. Visoka škola za PEP se tada prošetala do titule, a okosnicu tima činili su isti igrači koji su pola godine kasnije podigli trofej Prve lige. Učinak je bio maksimalan – osam mečeva, osam pobeda, a za plasman u Prvu ligu rutinski je savladan Fakultet političkih nauka 4:1. Kapiten Stefan Stanojević je još tada najavio da je sledeći cilj podizanje trofeja u višem rangu.

Momke u bordo dresovima karakteriše timska i disciplinovana igra. Vole da diktiraju tempo utakmice i često imaju mnogo veći posed od protivnika. Napade grade strpljivo iz polja odbrane, a svaki igrač ima jasno definisanu ulogu na terenu. Izuzetno dobro čuvaju prednost, a najveći kvalitet im je uigranost.  Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo je studentski futsal podigla na viši nivo i postavila težak zadatak svima koji žele da je skinu s trona. 

Link: Sportindeks.rs