Pripreme za polaganje CFA testa na PEP-u

Naslovna najnovije

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo obezbediće svojim studentima, zainteresovanim da polažu CFA testove, besplatnu pripremu za ispit koja će se održavati vikendom u popodnevnim časovima.

Šta je CFA?

The Chartered Financial Analyst (CFA) je sertifikat koji se izdaje od strane američkog CFA Instituta, a predstavlja jedan od najprestižnijih međunarodnih sertifikata iz sveta finansija i investicija.

CFA Institut je globalna zajednica koja okuplja profesionalce iz oblasti finansija iz više od 150 zemalja sveta, na čijoj listi se nalazi i Srbija.

Zašto CFA?

Zvanje CFA je danas globalno poznato kao „zlatni standard“ i priznato u vidu visokog nivoa profesionalne kompetencije i kvaliteta. Nosioci ovog zvanja izdvajaju se pre svega po stručnosti i znanju, kao i po odgovornom ponašanju na finansijskom tržištu.

Smatra se da su nosioci CFA Charterholder zvanja stručnjaci sa najnaprednijim analitičkim sposobnostima, koji se vode najvišim standardima etike i profesionalizma. Ovaj obrazovni program, zbog svoje širine, pokriva teme od osnovnih ekonomskih pojmova do visoke ekspertize u pojedinim oblastima, te su stečena znanja primenljiva u svakodnevnom finansijskom i investicionom poslovanju.

Ovaj program se smatra najprestižnijim ulaganjem u razvoj karijere jer predstavlja standard koji prepoznaju poslodavci širom sveta. Prilikom zapošljavanja i napredovanja CFA sertifikat je izuzetno cenjen i daje prednost kandidatu.

Kako do zvanja CFA Charterholder?

CFA predstavlja veliku posvećenost i upornost kandidata tokom perioda od nekoliko godina, a sticanje prestižnog zvanja CFA Charterholder-a podrazumeva polaganje sva tri nivoa ovog programa, što obuhvata preko 5.000 stranica stručnog gradiva i traje u proseku oko 5 godina.

Ispiti za prvi nivo organizuju se dva puta godišnje, u junu i decembru, dok se za preostala dva nivoa održavaju samo u junu. Svaki nivo se sastoji od pismenog ispita na engleskom jeziku u trajanju od 6 časova.

Ispiti su koncipirani po modelu samostalnog učenja što zahteva apsolutnu posvećenost i motivisanost kandidata, a naši studenti će imati mogućnost da se za ispit pripremaju u vidu organizovanih grupnih predavanja. Ispite mogu polagati studenti na master studijama (sa završenim osnovnim studijama), a pripreme na PEP-u biće organizovane za studente četvrte i pete godine, studijski program Finansije, bankarstvo i osiguranje.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se jave studentskoj službi i informišu o detaljima.