PEP nastavlja saradnju sa Univerzitetom iz Rusije

Naslovna najnovije

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu imala je izuzetnu čast i zadovoljstvo da ugosti koleginice iz Rusije sa institucije Severnokavkaskog Federalnog Univerziteta (North Caucasus Federal University).

U ime naše Škole, sastanku su prisustvovali profesori Vladimir Ristanović, Zorana Nikitović, Aleksandra Tošović-Stevanović, kao i pomoćnik direktora Vladan Cogoljević, a od koleginica iz Rusije, zamenik direktora Instituta za ekonomiju i menadžment unutrašnjih poslova Svetlana Zenčenko i direktor Odeljenja za poresku politiku i carinu Tatjana Kulagoskaja.

Osnovna tema sastanka je bila unapređenje međunarodne saradnje između naše dve institucije, sa nekoliko konkretnih predloga koje bismo zajedno probali da realizujemo u narednom periodu.

Sastanak se odnosio na konkurisanje za Erasmus programa mobilnosti i partnerstvu sa kolegama iz Rusije, kao i saradnju u novom projektnom ciklusu u okviru Erasmusa i konkurisanje za zajednički program u partnerstvu sa Rusijom i Poljskom (Program Žan Mone). Takođe, na sastanku se razgovaralo i o drugim mogućnostima za sprovođenje i realizaciju zajedničkih programa koji se ne odnose na konkurse i projekte koje raspisuje Erasmus kancelarija. 

Na sastanku je istaknuta velika zahvalnost koleginica iz Rusije zbog organizacije sastanka tokom strogih pandemijskih mera propisanih u Srbiji u ovom periodu. Na kraju sastanka, koleginice su izrazile veliku želju da se u narednom periodu iskoristi dobra komunikacija i prijateljski odnosi koji postoje između naše dve institucije i sprovedu sve predložene aktivnosti.
 

Copyright ©

VSPEP 2020.All right reserved